Productiekennis

Variabel gepositioneerd – tegen elke uitdaging opgewassen

https://www.melitta-professional.com/portal/pics/2021/Competence/Production/hero.jpg

Kwaliteit – en waar deze ontstaat.

Onze logistiek en koffiemachineproductie in Minden.

Op 17.000 vierkante meter produceren wij in Minden onze koffiemachines in meerdere lijnen en maken wij ze klaar voor levering. Volgens hoge kwaliteitsnormen en met veel liefdevol handwerk.

Een voorbeeld: Melitta® Cafina ®XT6 in cijfers

2000

onderdelen zijn ingebouwd in de machine, die slechts 30 cm breed is

81

meter kabel is gelegd en 20 meter aan slangen en pijpjes

Tot 34

kleppen regelen het bereidingsproces voor koffie en melkschuim

Passie en expertise voor uw behoeften

Bekijk hier hoe uw machines worden gemaakt en wat wij nog meer voor u doen.

In 2017 vereiste de sterke groei van onze productie nieuwe capaciteiten, die onze Zwitserse vestiging niet meer kon leveren. Het perfecte moment om nog efficiënter en duurzamer te worden: er werden nieuwe productie- en logistieke afdelingen opgebouwd in de directe omgeving van ons internationaal technologiecentrum in Minden.

De kanbantrein zorgt waar nodig voor aanvulling

De kanbantrein pendelt tussen het magazijn en de montageafdeling en levert waar nodig nieuw gevulde containers met onderdelen af. De streepjescode op de kaartjes (kanban in het Japans) aan de containers geeft informatie over de inhoud, het aantal stuks en de voorraad.

Variabel gepositioneerd

De voormontage op de nieuwe locatie werd met nog sneller aan te leren handelingen en nog flexibeler georganiseerd. Zo werken verschillende lijnen tegelijk naar de eindmontage toe. De eindmontage wordt ontlast door de uitgebreide voormontage en is eveneens in staat om flexibel te werken. Op die manier kunnen onze koffiemachines telkens volgens de individuele wensen van onze klanten worden samengesteld. De afsluitende technische keuring hebben wij zo veel mogelijk geautomatiseerd met 52 nieuw ontwikkelde teststations.

Individuele uitrusting

Ook binnen de montagelijnen is flexibiliteit vereist: van het aantal molens en bonenreservoirs, via het aantal cacao- en melksoorten, tot de keuze van de geschikte melkkoeler, kopjeswarmer en betaalsystemen – onze klanten kunnen alles zelf beslissen.

Kies nu voor heerlijk koffiegenot van Melitta

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!