Melitta® Hygiëne-Highlights

10 Pluspunten voor uw hygiënisch veilige koffiebereiding

https://www.melitta-professional.com/portal/pics/2021/Competence/hygiene_hero.jpg

Zodat u en uw gasten kunnen genieten van het geheim van goede koffie en u tijd wint voor uw gasten!

Ook voor het coronatijdperk waren vanuit hygiënisch oogpunt veilige praktijken al van het allerhoogste belang op alle plekken waar voedsel wordt geproduceerd, verwerkt en voor verkoop of consumptie wordt aangeboden. In 2016 heeft de EU richtlijnen voor goede hygiëne- en productiepraktijken gegeven in het richtsnoer inzake PRP ("prerequisite programmes", basishygiënemaatregelen) en HACCP ("Hazard Analysis and Critical Control Points", beginselen voor risicoanalyse en monitoring van kritische controlepunten).

Ook de bereiding van koffie stelt hoge eisen aan de hygiëne, met name waar er, naast koffie en water, melk als voedingsmiddel bij komt kijken. Daarom ziet Melitta Professional Coffee Solutions het als een kerntaak het hygiënisch veilig bereiden van koffie voor klanten en partners zo eenvoudig mogelijk te maken.

PLUSPUNT 1

Safety first: de reiniging wordt automatisch gewaarborg

Koffiebonen bevatten etherische olie - goed voor de smaak, een uitdaging voor hygiëne. Een dun laagje vet zet zich af in de leidingen en groeit met elk kopje dat bereid wordt verder aan. Ook in het melksysteem van de volautomaat laat elke bereiding ongewenste sporen na. Daarom moeten het koffie- en het melksysteem bij gebruik dagelijks volgende gebruiksaanwijzing worden gereinigd. Gereinigde systemen die langer dan zeven dagen niet zijn gebruikt, moeten opnieuw worden gereinigd alvorens ze weer te gebruiken. Neem de reinigingsinstructies in de gebruiksaanwijzing van uw koffiemachine(s) in acht.

PLUSPUNT 2

Clean in place (CIP®): Automatische reiniging - zo gepiept

We hebben voor het automatische reinigingsprogramma van onze koffievolautomaten de term ‘Clean in Place’ (CIP®) bedacht. Het koffiesysteem en het melksysteem worden in een gesloten systeem gereinigd. Het is dus niet nodig daarvoor onderdelen te demonteren. U hoeft alleen maar de reinigingsmiddelen in het reinigingscompartiment (koffiesysteem) of het reinigingsreservoir (melksysteem) te doen, het reinigingsreservoir en het melkreservoir (melksysteem) te wisselen en het reinigingsprogramma te starten. Nu reinigt de koffievolautomaat zich volledig vanzelf.

PLUSPUNT 3

Reinigen zo gepiept: hoogwaardige componenten

Je ziet het er direct aan af: wij kiezen bij onze koffiemachines voor hoogwaardige materialen en een strak, puristisch design – en daarmee ook voor optimale condities voor veilige hygiëne. De behuizing van de Melitta® Cafina® XT-serie is gemaakt van veredeld aluminium, de uitloop van spuitgietzink. Het centrale element is het touchscreen met een robuust, 3 mm Zdik oppervlak van gepolijst glas zonder poriën waar resten in zouden kunnen achterblijven. Roestvrij staal straalt u tegemoet bij de aparte heetwateruitloop, de stoompijp en het druppelrooster. Bonenreservoirs en instantreservoirs zijn gemaakt van zeer robuust polycarbonaat. De gladde oppervlakken laten zich prima met een vochtige doek schoonmaken. De bonen- en instantreservoirs zijn afneembaar en geschikt voor reiniging in de vaatwasser. Binnenin de koffiemachines zorgen hoogwaardige componenten en materialen zoals de roestvrijstalen zetgroep niet alleen voor nauwkeurige en vrijwel slijtvaste processen, maar bieden ze ook deoptimale voorwaarden voor een hygiënisch veilige reiniging in het gesloten systeem.

PLUSPUNT 4

Reiniging aantoonbaar veilig: HACCP-certificering

Onze partners kunnen er aantoonbaar zeker van zijn dat onze volautomatische koffiemachines hun HACCP-plan ondersteunen. Het gerenommeerde sensorische laboratorium Prof Dr Ulrich Haevecker in Berlijn heeft onze volautomatische koffiemachines uit de Melitta® Cafina® XT- en CT-serie getest op hygiëneveiligheid. Het HACCP-programma controleert aspecten die rechtstreeks verband houden met de chemische, microbiologische en fysieke gevaren die onder HACCP vallen: Materiaalveiligheid, reinigbaarheid van apparatuur en hygiëne-eisen. Onze geteste machines voldoen aan alle eisen en mogen het HACCP-merk dragen.

PLUSPUNT 5

Constant heet water en voorspoelen helpen dubbel

Lekkere koffie en hygiënisch veilige bereiding gaan hand in hand. Een constant hoge watertemperatuur bij de bereiding garandeert de gewenste temperatuur in het kopje en bied tegelijkertijd bescherming tegen kiemvorming in de leidingen. Krachtige boilers met een zeer nauwkeurige temperatuurregeling en goede isolatie houden de temperatuur constant. Korte, geïsoleerde leidingen, voorspoelenvan de leiding metheet water en de koffie-uitloop vlak bij de zetgroepzorgen ervoor dat de koffie tijdens het traject naar het kopje zijn temperatuur behoudt.

PLUSPUNT 6

Comfortabel en effectief: voorgedoseerde reinigingsmiddelen

Onze reinigingsmiddelen voor koffiemachines zijn speciaal ontwikkeld voor de volautomaten in de Melitta® Cafina®-serie en garanderen zo een betrouwbare, hygiënisch veilige reiniging. Alle reinigingsmiddelen zijn voorgeportioneerd (tabletvorm of zakje), zodat altijd de juiste dosering een feit is. De machine krijgt dus altijd:

  • het juiste reinigingsmiddel (één reinigingsmiddel voor alles)
  • de juiste hoeveelheid (voorgeportioneerd)
  • de juiste reiniging op het juiste moment, omdat het systeem in het display aangeeft wat er gedaan moet worden. Zo wordt de machine optimaal onderhouden en goed gereinigd, zonder dat er residuen achterblijven

Alleskunners: multi-tabs

De multi-tabs zijn het juiste product voor het ontkalken of reinigen van melk- en zetsystemen en garanderen zo de lange levensduur van onze volautomaten. Fosfaatvrij en milieuvriendelijk. Met de multi-tab kunnen zowel het melksysteem als het koffiesysteem (en het instant systeem) gereinigd worden. Er is dus maar één reinigingsmiddel nodig om alle componenten van de volautomaat veilig te reinigen. Voor het melksysteem is eenmaal per week een extra zure AMC-melkreiniging nodig, aangezien melk kalk bevat.

Naar onze reinigings- en onderhoudsmiddelen

PLUSPUNT 7

Vele soorten melkschuim en melkhygiëne gemakkelijk gemaakt

Onze koffievolautomaten zijn ook eersteklas melkmachines. Koude melk, warme melk, koud melkschuim, warm melkschuim, heet melkschuim. Met stoom opgeschuimd, vloeibaar of romigmelkschuim of als bekronend extra het stevige Melitta® TopFoam: Onze melksystemen Standard, Professional en TopFoam produceren allerlei soorten melkschuim en geraffineerde combinaties van verschillende melk- en koffiebereidingen “by touch”. Cappuccino, cappuccino Italiano, cappuccino TopFoam, latte macchiato, latte macchiato TopFoam, koffie met melk, flat white, espresso shot, whitepresso en ga zo maar door. Echt lekker van smaak, gemakkelijk en veilig te bereiden.

De hygiënisch veilige verwerking van verse melk wordt mogelijk gemaakt door bijpassende melkkoelers voor het koelen van voorgekoelde melk die als aanbouwmodules voor een of twee melksoorten, als onderbouwkoeler of als combinatie met een kopjeswarmer leverbaar zijn. Het automatische reinigingsprogramma zorgt voor de dagelijkse reiniging van het melksysteem.

Voor elke toepassing de juiste melkkoeler

Onze duurzaamheidsstrategie bestaat uit vier centrale actiegebieden: verantwoordelijkheid voor producten en toeleveringsketen, ecologische verantwoordelijkheid, sociale verantwoordelijkheid en verantwoordelijkheid voor de medewerkers.

PLUSPUNT 8

Praktische helpers bovenop

Ook de koffiedikladen van onze koffievolautomaten zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof met een glad oppervlak en laten zich gemakkelijk met een vochtige doek of in de vaatwasser schoonmaken (zie de gebruiksaanwijzing).

Als u onder uw machine een afvalbak kunt plaatsen en hierop de als optie leverbare containerafvoer kunt aanbrengen, is een koffiediklade als tussenopslag niet nodig en hoeft u deze ook niet te reinigen.

Een ander voorbeeld van optionele apparatuur waarmee de hygiëne ter plekke, afhankelijk van de situatie, kan worden verbeterd, zijn pootjes van 4 inch.

En: een als optie leverbare transparante beveiliging onder de uitloop. Deze kan pas geopend worden als het bereiden van de gewenste drank volledig is afgerond, waardoor het onmogelijk is te vroeg een hand in deze zone te steken en bescherming wordt geboden tegen morsen of spatten bij de koffie-uitloop door een foute handeling.

PLUSPUNT 9

Zelfbediening via smartphone: Melitta® Remote Coffee

Wie de koffievolautomaat wil bedienen zonder hem aan te raken, kan daarvoor ook zijn smartphone of tablet gebruiken. Als de machine daarvoor is uitgerust, verschijnt er op het display van de koffiemachine een individuele QR-code voor het contactloos bereiden van dranken. Wie de QR-code scant, kan op zijn smartphone of tablet een keuze maken uit het actuele aanbod aan dranken en van daaraf de bereiding starten – zonder een app te hoeven downloaden of installeren. Het scherm van de koffiemachine aanraken, is dan niet meer nodig. De voorwaarde daarvoor: uw koffievolautomaat moet zijn voorzien van een telemetriemodule en de softwareupdate voor Melitta® Remote Coffee. Vraag ons ernaar!

PLUSPUNT 10

Wij zijn er voor u!

Wij staan met het Melitta Professional-team voor u klaar als u vragen of wensen heeft met betrekking tot het onderwerp hygiëne bij de koffiebereiding. U krijgt van ons alles wat u nodig hebt voor geslaagde koffieverkoop uit één hand en van één leverancier. Wij verbinden ons met hart en ziel aan onze traditie van meer dan 111 jaar om u te laten genieten van het geheim van goede koffie. Uw persoonlijke contactpersoon en de technici van onze klantenservice helpen u graag bij u op locatie, ons binnendienstteam staat telefonisch of online voor u klaar. Neem contact met ons op, wij zijn uw experts voor bijzondere koffiespecialiteiten, professionele koffiemachines en technische service, van een individuele specifieke oplossing tot en met een totaalconcept op maat met financieringsmogelijkheden en toekomstgerichte digitale diensten. Ontdek samen met ons het geheim van succesvolle koffieverkoop – wij kijken naar u uit!

Klantenservice

Melitta® MADE2MATCH Concept

Bonen, machine en last but not least een toegewijde en goed opgeleide technische dienst: dit zijn de voorwaarden om het volledige potentieel van elke koffie-outlet te benutten. Qua kwaliteit van het resultaat, maar ook qua efficiëntie en kosteneffectiviteit van het hele gebied.

Uw machine

Solide, betrouwbaar, krachtig – perfect afgestemd op uw behoeften.

Uw koffie

Van extra mild tot intensief en aantoonbaar duurzaam – de beste kwaliteit, ongeacht uw behoeften.

Uw financiën

Flexibel, economisch: altijd op uw individuele situatie afgestemd.

Uw digitale diensten

Optimaliseer uw koffieverkoop en ontsluit nieuw potentieel met Melitta® INSIGHTS.

Uw oplossing

100% maatwerk op aanvraag – onze speciale oplossingen.

Uw technische klantendienst

Sterk betrokken, attent, optimaal opgeleid en altijd tot uw dienst.

Hygiëne-Highlights

10 Pluspunten voor uw hygiënisch veilige koffiebereiding

Download PDF

Reinigingsmiddelen

Bent u op zoek naar gegevensbladen en meer informatie over onze reinigingsmiddelen? Krijg nu een overzicht en vind de juiste reiniger voor uw koffiemachine.

Naar reinigingsmiddelen

Kies nu voor heerlijk koffiegenot van Melitta

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!