Koffiekennis

Wij maken van koffie een genot. Al meer dan 100 jaar.

https://www.melitta-professional.com/portal/pics/2021/Competence/kaffee_hero_2.jpg

De weg van de koffieboon

Koffie en verantwoordelijkheid.

In 1908 vond onze oprichtster Melitta Bentz het koffiefilter uit en zorgde daarmee voor een revolutie op het gebied van koffiegenot. Sindsdien worden wij gedreven door de vraag: Hoe kunnen we het moment van genot verder perfectioneren? Daarom laten wij niets aan het toeval over en hechten wij het grootste belang aan de kwaliteit van de koffieboon. Met een duurzame totaalvisie, milieuvriendelijke teelt en zorgzame omgang met de natuurlijke hulpbronnen begeleiden wij elke koffieboon van de boerderij tot het kopje. Om de beste kwaliteit te garanderen, onderhouden wij een waardevolle samenwerking met boeren, leveranciers en logistieke bedrijven.

Bij Melitta is onze passie voor koffie meer dan een belofte: het is de basis van onze dagelijkse activiteiten. Onze passie leeft op bij het selecteren van de bonen, toont zich in het zorgvuldige branden en veredelen ervan en is de drijvende kracht achter onze machines, die het beste uit elke boon halen. Onze medewerkers zijn niet alleen grote liefhebbers van koffie, maar worden ook intensief opgeleid. Zij zetten zich in voor uw persoonlijke koffieoplossing, die 100% aan uw eisen voldoet. En aan de smaak van uw gasten.

De koffiewereld in cijfers

>25

koffiesoorten in ons assortiment – speciaal samengesteld voor uw behoeften

>800

aroma’s ontplooien zich in hoogwaardige koffiesoorten

> 25 mln.

mensen werken in de koffiesector: in de teelt, verwerking of handel

ca. 130 mln.

zakken van 60 kg groene koffie worden wereldwijd geoogst

168 l

koffie per hoofd van de bevolking wordt jaarlijks in Duitsland gedronken

De inkoop van onze groene koffie

Melitta levert u koffiesoorten van de hoogste kwaliteit, zodat u uw klanten een breed scala aan smaakervaringen kunt bieden. Om door de hele waardeketen heen onze eigen eisen te voldoen, werken wij in vaste coöperaties samen met koffieboeren uit de beste teeltgebieden ter wereld. Onze groene koffie van de soorten Coffea Arabica en Coffea Canephora (Robusta) kopen wij in bij boeren uit de koffiegordel. Hierbij ligt duurzaamheid ons bijzonder na aan het hart. Daarom steunen wij keurmerken zoals Rainforest Alliance, Fairtrade, bio en UTZ. In samenwerking met de Hanns R. Neumann Stiftung testen wij ook de duurzame verwerking van organisch afval: wij gebruiken niet alleen de koffieboon, maar verwerken de hele koffiebes, inclusief het vruchtvlees.

De juiste branding

Hoe ontstaat uit onbehandelde koffiebonen een heerlijk geurende, gebrande koffie van de hoogste kwaliteit? Uit onze 100 jaar ervaring weten wij dat het waardevolle natuurproduct koffie een speciaal brandproces nodig heeft om een aromatisch genotsmiddel te worden. Een goede brandmeester weet hoe hij de bonen moet behandelen om alle 800 aroma’s in het kopje te kunnen brengen. Zowel in onze grote koffiebranderij als in onze ambachtelijke fabriek in Bremen hebben wij de verschillende brandprocessen voltooid – ongeacht de hoeveelheden. Intense, lichte of Italiaanse branding, voor filterkoffie, café crème of espresso: bij Melitta krijgt u kopje na kopje een geurige koffie van hoge kwaliteit. Daar kunt u op vertrouwen.

Het moment van genot

Al onze activiteiten zijn op dit ene moment gericht: u verwent uw klanten met een vers gezette koffiespecialiteit. Koffiegenot is heel persoonlijk en wij willen elke koffiewens in vervulling doen gaan. Afgestemd op uw branche en doelgroep krijgt u van ons het beste product, van Basic en Every Day Luxury tot Specialty Coffee. Wij weten hoe wij u en uw klanten kunnen verwennen. En met onze grondige kennis van koffie en koffiecultuur geven wij u graag advies over het juiste smaakprofiel. Wij helpen u niet alleen met de juiste instelling van alle parameters, maar voorzien u ook van unieke recepten en leveren u koffieaccessoires zoals bijvoorbeeld aangepast servies. Onze marketingspecialisten ondersteunen u bovendien bij de professionele aanmaak van reclamemateriaal.

Kies nu voor heerlijk koffiegenot van Melitta

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!